Hoppa direkt till innehållet

ÄR ALLA ERA PRODUKTER VEGANSKA?

Absolut!

Är era produkter glutenfria?

Havre är ett glutenfritt sädesslag. Däremot så ställs det höga krav på oss som producenter, om vi ska kunna kalla våra produkter glutenfria genom hela produktionscykeln. Med andra ord, vi kan inte producera våra produkter i en fabrik där de riskerar att komma i kontakt med andra produkter som inte är glutenfria. Därför har vi idag inte möjlighet att kalla våra Protein Shakes för glutenfria. Däremot är våra Protein bars och Oat Bites producerade i en annan miljö och är därför garanterat glutenfria. 

VAD KOMMER PROTEINET FRÅN I ERA PRODUKTER?

Proteinet i våra Protein Bars kommer framförallt från ärtor medan det i våra Oat Protein Shakes kommer från både ärtor och ris. The Protein Bar Peanut innehåller 15 gram protein per bar, The Protein Bar Hazelnut innehåller 13 gram protein per bar och The Protein Bar Almond innehåll 12 gram protein per bar.

Produkterna innehåller inget raffinerat socker eller sötningsmedel. Varifrån kommer den söta smaken?

Vårt mål är alltid att skapa hälsosamma och goda produkter med naturliga ingredienser och, i den mån det är möjligt, också fria från tillsatser. Därför försöker vi alltid att använda socker från frukt och fruktextrakt istället för artificiella sötningsmedel och raffinerat socker. 

VAR PRODUCERAS ERA PRODUKTER?

Våra Proteinbars och Oat Bites produceras i Makedonien medan våra Protein Shakes produceras i Tyskland.

KAN BARN ÄTA ERA PRODUKTER?

Precis lika mycket som du kan. Testa ge bort våra Oat Bites till barnen och ge dem ett hälsosammare mellanmål som de kan byta ut godiset mot. Vi lovar att det finns en favorit för alla.

VEM ÄGER OATLAWS?

Oatlaws ägs av investmentbolaget Nicoya, som har sitt säte i Stockholm, matproducenten Foodiq samt andra investerare såsom Ash Pournouri, Joel Kinnaman, David Frenkiel och Mattias Hargin.

NÄR STARTADES OATLAWS?

Oatlaws har funnits i sin nuvarande form sedan 2019.

HUR MÅNGA KALORIER INNEHÅLLER ERA PRODUKTER? 

Vi har aldrig velat prioritera produkter med låg kalorihalt. Framförallt för att det ofta betyder att vi måste kompromissa med våra löften som t.ex. naturliga ingredienser och bra energi. Vi tror mer på bra och hälsosam mat som kroppen använder sig av för att klara livets alla utmaningar.

Med det sagt; är du intresserad av kalorimängd så finns det att läsa mer om på näringsdeklarationen om du går in på Produkter, och sedan väljer den produkt du vill läsa mer om.